FacebookПідписатися на RSS

Знання іноземних мов – вимога часу!

Знання іноземних мов – вимога часу!

5 грудня 2014 р. в Рожищенському НВК №4 відбувся районний семінар учителів іноземних мов на тему: “Формування пізнавальних навичок щодо вивчення іноземних мов у початковій ланці”. На семінар запрошені вчителі, які викладають у початкових класах, вихователі ДНЗ, керівник гуртка “Вундеркінд” при Рожищенському БДТ. У своїх презентаційних матеріалах методист РМК Мохнюк В.М. звернула особливу увагу на нормативно-правовому забезпеченні вивчення іноземних мов у початкових класах відповідно до Державного стандарту початкової школи. Поділилися досвідом роботи вчителі Кожан Т.О. “Активізація пізнавальної діяльності молодших учнів на уроках англійської мови” та Ірійчук С.С., вчитель англійської мови ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 м. Рожище, про підґрунтя мовленнєвої адаптації першокласників до англомовного світу. Учасники семінару відвідали уроки 3, 4 класів, які провели Кожан Т.О. та Павлюк Т.В., вчителі Рожищенського НВК №4.

17 грудня 2014 р. на базі Рожищенського НВК №4 відбувся семінар-практикум вчителів середньої та старшої ланки шкіл району з теми: «Формування навиків писемного мовлення». Директор Рожищенського НВК №4 Яблонський Ю.М. ознайомив учасників семінару із навчальним закладом. Заступник директора з навчально-виховної роботи Степанюк В.В. підвела підсумки педагогічної та методичної діяльності кафедри іноземних мов Рожищенського НВК №4. Керівник районного методичного об’єднання вчителів іноземних мов Олексійчук О.Ю. ознайомила із видами мовленнєвої діяльності, а Грубізна І.Ф. провела практичне заняття «Використання різних форм писемного мовлення в середніх та старших класах».

Старший екзаменатор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, вчитель англійської мови комунального закладу «Луцька гімназія № 18 Луцької міської ради» Піменова Т.В. ознайомила вчителів із вимогами до екзаменаторів, які висуває регіональний центр оцінювання якості освіти і запросила тих вчителів англійської мови, хто бажає стати екзаменатором на ЗНО, зареєструватися в регіональному центрі. «Працювати на ЗНО, - наголосила Тетяна Василівна, - відповідально, престижно і, що найважливіше, – корисно. Адже всі ті, хто проходить навчання в регіональному центрі, згодом повертаються у школу до своїх учнів і вже на звичайних уроках вчать дітей писати так, як потрібно на тестуванні». Практична частина семінару пройшла у два етапи. Спочатку вчителі перевірили самостійно листи, котрі були написані абітурієнтами на ЗНО у різні роки і проаналізували знайдені помилки. Потім кожен з присутніх на семінарі вчителів англійської мови самостійно написав лист, як це вимагається на ЗНО, після чого всі ці листи були прочитані вголос і проаналізовані.
Завершився семінар обміном думками та підсумками.

Керівник творчої групи вчителів іноземних мов

Рожищенського НВК №4 Грубізна І.Ф.

Кiлькiсть переглядiв: 588