FacebookПідписатися на RSS

Мріємо та діємо.

Топ-новина: Рожищенський ліцей №4 реалізуватиме проєкт від IREX

«Менше стереотипів — більше можливостей у школі. Бути лідером, впроваджувати інновації та змінювати свою спільноту на краще»- це основні інсайти, які взяла на замітку команда Рожищенського ліцею №4 після чотирьохденного тренінгу для освітян в м. Київ від ради Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX in Ukraine). Рожищенський ліцей №4 подав заявку і був відібраний до участі в проєкті «Рівні можливості для всіх», що проводиться IREX у межах програми «Мріємо та діємо».

У лютому 2024 року здійснено анкетування претендентів на участь у проєкті «Рівні можливості для всіх», за результатами відібрано 10 шкіл-учасниць проєкту з різних куточків України. Робоча група від нашого закладу освіти, яка працюватиме над імплементацією проєкту (за вимогами організаторів) – це директор Юрій Михайлович, заступниця Олена Григорівна, психологиня Лілія Дацюк, вчитель Сергій Сасовський та вчителька Оксана Терещук.

Метою проєкту є змінити підходи до викладання предмету Трудового навчання/Технологій та впровадження гендерно-інклюзивного підходу в освітньому процесі.

Гендерно-інклюзивний підхід — людинооорієнтований та людиноцентричний.
Його основна ідея полягає у тому, що учні та учениці можуть самостійно обрати теми, модулі, формат уроків, які для них є найбільш цікавими, відповідають їхнім інтересам, талантам та планам у виборі можливої професії.

В межах проєкту у 2023/2024 році до першої когорти шкіл було відібрано 6 шкіл учасниць-першопрохідців. Зараз набрано другу когорту закладів освіти, що реалізуватимуть вимоги проєкту. Школи партнери зустрілися на тренінгу та обговорили:
- стереотипи у школі, гендерну нерівність і сексизм, їх вплив на розвиток учнів/учениць та вибір професії;
- досвід застосування гендерно чутливого підходу в закладах освіти;
- виклики та успіхи шкіл за період реалізації проєкту, переваги таких практик для всіх учасників та учасниць освітнього процесу.

Також освітяни розробляли план заходів, які необхідно організувати у своїх школах для учнів, батьків, колег та громади загалом, щоб поширити отримані знання.

Команда ліцею повернулася окриленою на втілення проєкту «Рівні можливості для всіх» у рідній школі завдяки програмі USAID «Мріємо та діємо». Підтримуємо українську молодь і творимо зміни разом.

Разом — створюємо можливості для всіх

/Files/images/2024/IREX/irex.jpg /Files/images/2024/IREX/irex6.jpg
/Files/images/2024/IREX/irex0.jpg

/Files/images/2024/IREX/irex2.jpg

/Files/images/2024/IREX/irex5.jpg

P. S. Програма «Мріємо та діємо» спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни.
wym-1712579994152 також тут

/Files/images/2024/IREX/irex8.jpg

/Files/images/2024/IREX/irex11.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 32