FacebookПідписатися на RSS

16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА

Щорічно в Україні проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства”, яка проходить у період з 25 листопада по 10 грудня і має на меті підвищення поінформованості учнівської молоді щодо висвітлення питань, пов’язаних з проблемами подолання насилля в суспільстві.

В ліцеї проведено ряд заходів, приурочених Всеукраїнській акції «16 днів проти насилля». Наша мета - привернути увагу учасників освітнього процесу до проблеми, яка часто замовчується, толерується. Обмеження свободи вибору не є проявом турботи, психологічний тиск - формою виховання чи прагненням загартувати характер, а побиття не є доказом любові.

В нашому ліцеї дана акція розпочалася з освітньої гри «Крок проти насильства», яку з шестикласниками провела практичний психолог Лілія Дацюк. Соціальним педагогом Наталією Матвійчук був проведений просвітницько-виховний захід з елементами тренінгу для учнів 9-их класів «Ми проти жорстокості та насильства».

З метою підвищення рівня поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, соціальним педагогом ліцею Наталією Матвійчук був проведений тренінг з учнями 10-А класу на тему: «Торгівля людьми. Як не стати жертвою?" Учасники обговорили причини, форми, наслідки та ознаки такого явища, як торгівля людьми. У процесі тренінгу учні сформували негативне ставлення до подібного роду діяльності, вчились розпізнавати підозрілі пропозиції щодо працевлаштування та робили висновки, як не потрапити у руки шахраїв-торговців.

З метою ознайомлення учнів ліцею з цією проблемою в сучасному світі практичним психологом закладу Лілією Дацюк з учнями 7-А та 7-В класів були проведені заняття з елементами тренінгу на тему: «Життя без насильства», з учнями 8-А класу - гра-бесіда: «Мій улюблений світ - без насильства».

Фото усіх заходів за покликанням у фейсбук:

https://www.facebook.com/roglyceum4

Кiлькiсть переглядiв: 17