FacebookПідписатися на RSS

МОВОЗНАВЧИЙ БРЕЙН-РИНГ У ТИЖНІ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

Мовознавчий брейн-ринг на тему "Світ українського слова" у рамках тижня української мови у 6-В класі провела вчитель української мови та літератури М.О.Ковальчук.

Змагалася команда дівчат проти команди хлопців. Цікаво, пізнавально укладені різнорівневі завдання, проведено бліц-інтерв’ю. Учні відповідали на запитання, підбирали антоніми до слів, співставляли фразеологізми, відшуковували пару- синонім, добирали українські відповідники до запозичених слів. Учасники брейн-рингувідгадували загадки, працювали з деформованим текстом. Школярі повторили знання про прислів’я, вчилися промовляти скоромовки всі разом. Найголовніше- учні активно брали участь у брейн-ринзі.

Вони проілюстрували ґрунтовні знання з української мови. Учитель Марія Олександрівна підвела підсумок заходу. Присутня заступник директора з навчально-виховної роботи Зелінська Л.М. подякувала Марії Олександрівні та учням за грунтовні знання з української мови, уміння працювати в нестандартній ситуації. Заступник директора з виховної роботи Ткачук Л.С. акцентувала увагу присутніх на слова професора Івана Огієнка:«Рідна мова-то сила культури, а культура-сила народу. Тому зрозуміло, чому всі культурні народи ставляться до своєї рідної мови з найбільшою святістю та опікою» .Вона спонукала шанувати, цінувати, берегти державну мову-українську.

Кiлькiсть переглядiв: 41