FacebookПідписатися на RSS

Пам’ять голоду, пам’ять серця

Пам’ять голоду, пам’ять серця

Мільйони їх,- мов колосків на ниві,

було – й нема, було й нема…

Що сталося – з народом українським

у ті смертельні сталінські жнива?

Мільйони тих, що голодом убиті,

навіки стали пам’яттю і болем,

пшеничним білим хлібом, чорним житнім…

І просто – полем, українським полем.

23 листопада з метою вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні у приміщенні актової зали Рожищенського ліцею відбувся захід-реквієм «Пам’ять голоду, пам’ять серця».

Ведучі розповіли присутнім про ті трагічні сторінки минулого. Відбулась відеотрансляція хроніки подій, що призвели до знищення голодом мільйонів людей

У рамках заходу була представлена музично-драматична композиція „ Пам’ять голоду, пам’ять серця", присвячена вшануванню пам’яті невинно убієнних. Діти нагадали про ті страшні сторінки історії нашої держави, коли без стихії, без засухи, без війни – у самому центрі Європи, в Україні, яка була житницею континенту, небачений голод забрав у могилу мільйони людей.

Активну участь у музично-драматичній композиції взялиГнатченко Максим (11 клас), Мельник Марта (10 клас), Пуршак Тіна (10 клас), Сергійчук Андрій (10 клас), Гречушкін Ілля (10 клас), Федас Юлія (9 клас), Глушко Настя (9 клас), Павлючик Іринка (3 клас), Кучірко Яринка (3 клас).

Також учні наголосили на тому, що хліб потрібно шанувати, адже колоски пшениці вважаються символом життя і перемоги над голодом.

Хвилиною мовчання та запаленими свічками було вшановано пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

Звертаючись до учнів школи, заступник директора з виховної роботи Степанюк Валентина Владиславівна закликала усіх зберегти пам’ять про ці події і запалити свічку пам’яті24 листопада о 16.00 год.

Педагог-організатор Янчинська Н. В.

Фотозвіт за посиланням /Files/images/2018-2019/image_mini.png

Кiлькiсть переглядiв: 590