FacebookПідписатися на RSS

СПІВПРАЦЯ РОЖИЩЕНСЬКОГО ЛІЦЕЮ З КОРПУСОМ МИРУ

В п'ятницю, 1 березня, у Рожищенському ліцеї №4 відбулася зустріч директора проекту «Освіта» Корпусу Миру США в Україні Тамари Придатко з вчителями англійської мови, адміністрацією закладу, начальником відділу освіти та молоді Рожищенської РДА Ігорем Кузавою, методистом районного методичного кабінету Валентиною Мохнюк.

В ході зустрічі було обговорено механізми співпраці ліцею з організацією Корпус Миру щодо залучення волонтера до організації освітнього процесу в закладі з 2019-2020 року. Американські волонтери працюють у середніх школах, а також в інших державних навчальних установах та викладають англійську мову разом з українськими партнерами. Метою спільної роботи із залученням волонтера є створення кращих умов для викладання англійської мови, обміну досвідом та культурними надбаннями, виховання активних та відповідальних громадян, а також сприяння зміцненню фахового потенціалу як освітян, а також активних представників громади. Волонтери Корпусу миру США підтримають заходи, націлені на поглиблення знань предмету, виховання небайдужого відношення до себе та суспільства, що стане запорукою їхньої повноцінної участі у соціальному та економічному житті сучасної України.

Окрім викладання англійської мови за місцем призначення, волонтери разом з партнерами працюють над громадськими проектами. Важливим напрямком проекту є професійний розвиток для українських вчителів в рамках Нової української школи.

На зустрічі вироблено конкретні шляхи для впровадження даного проекту. Зокрема, уже на даний момент приймаюча сторона визначає дві родини, готових прийняти волонтера Корпусу Миру для проживання протягом перших шести місяців волонтерської служби в громаді.Просимо відгукнутися родини, що є щиро зацікавленими у міжкультурному спілкуванні та готовими надати необхідну підтримку американському волонтерові, що розпочне дворічну добровільну службу для розвитку української громади. Крім того родина, здійснюючи невимушене спілкування з англомовним волонтером, зможе покращити рівень своїх знань з англійської мови.

Для отримання додаткової інформації просимо звертатись до дирекції Рожищенського ліцею №4.

Кiлькiсть переглядiв: 511