Повернутися до звичайного режиму
FacebookПідписатися на RSS

ШСМП 2018

1 листопада 2018 року з метою формування в молодих учителів впевненості у правильному виборі професії, стимулювання бажання підвищувати свій професійний рівень, активізації творчого потенціалу кожного педагога; формування професійних компетентностей педагогів для здійснення постійного професійного розвитку, самовдосконалення в умовах компетентнісно зорієнтованого навчання; сприяння формуванню комунікативних умінь та навичок методичної діяльності у Рожищенському НВК №4 було проведено засідання Школи становлення молодого педагога (ШСМП).

Підготувала та провела засідання практичний психолог закладу Л.В.Дацюк. У заході взяли участь молоді педагоги: Л.П.Мацевич, М.І.Пилипюк, О.О.Пташник, Н.П.Семенюк, Н.А.Матвійчук, Н.О.Степанюк, Л.А.Гончаревич, Ю.О.Пташник, Н.М.Сасовська; керівник ШСМП - Л. М. Зелінська, заступник директора з навчально-виховної роботи, заступник директора з виховної роботи В.В.Степанюк.

Розпочала засідання Лілія Вікторівна словами вірша, що мотивували до роботи:

Один Мудрець сказав:

«Дитя, то книга чиста.

І як її, і хто писав,

Така вона і вийшла».

У деяких з учителів,

то книга жахів, страху та гріхів.

Її ховають, щоб ніхто не бачив

У темних закутках своїх.

Романи ж пишуть ті учителі,

У кого помисли ясні,

У серці щирість, доброта,

Душа і творча, і проста.

Далі з метою допомогти педагогу знайти вихід із будь – якої ситуації, яка може скластися, створити і підкріпити імідж успішного спеціаліста було проведено ряд тренінгових вправ: вправа «Мій професійний герб та моє професійне кредо», вправа "16 асоціацій", вправа «Дерево дитячого росту», вправа «Яким повинен бути учитель у сучасній школі» (висновки педагогів порівнювались з результатами анкетувань учнів), вправа «Осіннє побажання для колеги».
На завершення психолог озвучила для присутніх легенду "Хто найкращий майстер на землі?". Молоді педагоги поділилися враженнями від роботи під час засідання і прийшли до висновку, що тільки майстер може по-справжньому пізнати дитину, пізнати цей «ніжний паросток, який стане могутнім деревом», цей «цілий світ, неповторний і своєрідний!"

/Files/images/2018-2019/3.jpg

/Files/images/2018-2019/4.jpg

Фото-звіт за посиланням /Files/images/2018-2019/image_mini.png

Кiлькiсть переглядiв: 543