FacebookПідписатися на RSS

ПРО ТРЕНІНГ АДАПТАЦІЇ МОЛОДИХ ВЧИТЕЛІВ

У перший листопадевий день молоді педагоги НВК, члени Школи становлення молодих вчителів, практичний психолог НВК, члени адміністрації взяли участь у тренінгу з адаптації молодих вчителів до умов роботи в школі.

Розпочала тренінг керівник ШСМВ Л.М.Зелінська з вірша «Сповідь учителя». Після вправ на знайомство, під час яких педагоги пізнали краще один одного, перейшли до практичної частини тренінгу.
/Files/images/2017-2018/IMG_2477.JPG /Files/images/2017-2018/IMG_2483.JPG /Files/images/2017-2018/IMG_2489.JPG
Кожен з молодих педагогів прийшов працювати в колектив, який на перших порах є новим. Звичайно, легше працювати з людьми тоді, коли їх добре знаєш: їх характер, уподобання, можливості і т.д. Кажуть, що для того, щоб пізнати когось, потрібно добре пізнати себе. Ото ж молоді педагоги пізнавали себе, занурюючись у своє «Я», створюючи екзотичне дерево свого самопізнання. Потім перейшли безпосередньо до аналізу професійної діяльності. За допомогою вправи «Драбина взаємодопомоги» вчились вирішувати проблеми, які виникають у роботі, та допомагали їх вирішувати іншим.

/Files/images/2017-2018/IMG_2504.JPG /Files/images/2017-2018/IMG_2510.JPG

Пізніше, взявши за епіграф слова Вільяма Уорда, що
«Посередній учитель викладає.
Хороший вчитель пояснює.
Видатний вчитель показує.
Великий учитель надихає.»,
молоді педагоги створювали словесний портрет успішного та неуспішного вчителя, при цьому користувались учнівськими роботами – малюнками. Працювали в групах: перша група створювала портрет невдалого і неуспішного вчителя, вказавши на його помилки і причини такого становища, друга - описувала вчителя успішного і створювала його портрет з перевагами, завдяки яким він став успішним.
/Files/images/2017-2018/IMG_2519.JPG
«Той шлях, який веде до серця людини, є найкоротшим». Під таким девізом виконували присутні вправу «Серцеведення». Залишити приємні спогади про проведений разом час та отримані враження під час тренінгу допомогла вправа «Рука дружби».
Молоді педагоги зробили висновок, що для роботи їм знадобиться багато розуміння, так само, як і терпіння. Але результат вартий того, аби за нього поборотись!

/Files/images/2017-2018/IMG_2534.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 512